Hoppa till huvudinnehåll

Metrotrafiken strular långt in på eftermiddagen

metro
metro Bild: YLE/Tobias Silvander huvudstadsregionen

Det är strul med växelenheten i Kampen som styr trafiken från ändstationen i Gräsviken ända till Kajsaniemi. Bara ett metrospår är i bruk mellan Gräsviken och Kajsaniemi under morgonen och det orsakar långa väntetider för passagerarna.

Passagerarna får information om förseningen via högtalarna men varken infotavlorna på metroplattformarna eller uppe på stationerna visar rätt uppgifter om när tågen går. på plattformen visas minuter till tågets ankomst enligt planerad tidtabell och uppe på stationerna visar infotavlorna text om förseningar och hur länge de väntas pågå.

Vid lunchtid är förseningarna tre till femton minuter. På HST räknar man med att ta i bruk det andra spåret klockan 14, men trafiken återgår till normala tidtabeller först senare på eftermiddagen.

Varje tåg som åker mellan Gräsviken och Kajsaniemi ska få grönt ljus i systemet för att kunna röra sig framåt och det här sker manuellt så länge växelenheten repareras.

Mellan Östra centrum och de östliga ändstationerna i Nordsjö och Mellungsbacka fick passagerarna i morse vänta upp till en halv timme.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen