Hoppa till huvudinnehåll

Så mycket kostade en röst för de invalda - se grafik

Sedlar och mynt i en hög.
För vissa ledamöter kostade en röst bara ett tiotal cent medan andra betalde tiotals euro för varje röst. Sedlar och mynt i en hög. Bild: Yle/Arja Lento ekonomi,pengar,sedlar,Mynt,finansiering,euro,metallmynt

Per röst blev kommunalvalskampanjen dyrast för Esbokandidaten Kimmo Oila (Saml). I den andra ändan finns sannfinländare som Jussi Hallo-aho och Timo Soini. Det här visar Yle Huvudstadsregionens uträkningar av kampanjkostnaderna.

En röst kostade Halla-aho bara 13 cent. För dem som i likhet med Halla-aho haft en kampanjbudget under 800 euro har summan angetts vara jämnt 800 i vår uträkning. Är budgeten under 800 behöver den invalda nämligen inte uppge en exakt summa.

Tryck på rubriken för att ordna om namnen. Du kan ordna varje variabel från det högsta till det lägsta och tvärtom.

Fyra kandidater har inte redovisat för sin valfinansiering. De som inte gjort det är Esboledamöterna Seppo Huhta (Sannf) och Kurt Byman (Sannf) samt Vandaledamöterna Eva-Christina-Marie Kassila (SDP) och Anitta Orpana (Saml). Redovisningen borde ha varit hos statens revisionsverk senast vid midnatt den 31 december.

Läs också: Hon blev invald i fullmäktige med 98 cent per röst

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen