Hoppa till huvudinnehåll

Azealia Banks och Angel Haze i Twitterfejd

Azealia Banks.
Azealia Banks. Bild: Kiko Huesca / EPA / All Over Press azealia banks

Det känns helt i tiden att ta till en liten fejd på sociala medier för att få uppmärksamhet, speciellt om det finns något att vinna på det.

Rapparen Azealia Banks postade igår en tweet om att människor som inte är födda och uppvuxna i New York City inte ska komma och låtsas äga stället. Det här upprörde rapparkollegan Angel Haze, född i Michigan, som kom ut med en platta som heter The New York EP förra året. På spåret New York från nämnda EP sjunger Angel I run New York. Kanske det var därför hon tog på näsan av Azealias tweet. Ord och tweets började kastas fram och tillbaka mellan de båda rapparna och rubriker skapades.

För en oinsatt, icke-raptalande är det ibland svårt att helt förstå vad som menas med ordkasteriet, men det vi utläser är i alla fall att det hela väldigt snabbt gick till personangrepp. Vi kan ändå inte låta bli att undra om det är ett trick för att få uppmärksamhet. Azealia kommer ut med sin nya skiva i februari och Angel är fortfarande up-and-coming, rent internationellt. Det har också pratats om ett samarbete mellan rapparna. Sen igen brukar fejder artister emellan blåsa över ganska snabbt och mest bara kännas underhållande i slutändan.

Vi plockade ut några utvalda tweets från brudarnas timelines:
Källa: Twitter via NME.

Nyligen publicerat - X3M