Hoppa till huvudinnehåll

Hur stor lönesänkning kan du gå med på?

Hur mycket är du personligen beredd att bidra med för att få fart på vårt lands ekonomi igen? Och hur mycket borde höginkomsttagarna bidra med, om vi tänker oss att lönesänkningarna ska beröra bara den gruppen?

I tabellen nedan kan du se hur Yle Uutisets och Svenska.yle.fis besökare svarat på de här frågorna. Tabellen uppdateras i realtid och du ser de färska uppgifterna varje gång du laddar om sidan.
Besvara frågorna på blanketten här nedan.

President Sauli Niinistö vill sänka sitt arvode och på det sätt bidra till sparandet. Också riksdagsledamöternas löner och beskattningen av höginkomsttagare har diskuterats.
Men om lönerean ska gälla alla, hur mycket är du då beredd att sänka din egen årsinkomst? Och var borde inkomstgränsen gå om lönerean bara ska gälla höginkomstagare?

Hur mycket skulle du vara villig att sänka din egen lön?
Du hittar samma artikel på finska här: Paljonko sinä olisit valmis laskemaan palkkaasi?
Av Mikko Naalisvaara, Yle Uutiset

Läs också

 • Stefan Löfven avgår inte

  Två ministrar lämnar regeringen efter it-skandalen.

  Sveriges statsminister Stefan Löfven meddelade vid en presskonferens på torsdagen att han inte tänker avgå. Däremot lämnar två ministrar regeringen till följd av it-skandalen.

 • Röda kvinnor höjer sina röster

  Sommarteater kan föra fram både arbetarkamp och feminism.

  Med pjäserna om lumpänglarna vid Oravais fabrik har Annika Åman låtit feminism och arbetarkamp ta plats på sommarteaterscenen. De fabriksarbetande kvinnorna från 1900-talets första hälft har mycket att säga också dagens jämställdshetsarbete.

 • Lina Teir: We see you

  Lina Teir startade "we see you"-kampanjen i augusti 2016.

  Dagens sommarpratare Lina Teir startade "We see you"-kampanjen i augusti 2016. En sång, en demonstration och ett fotografi blev en hel kampanj i protest mot regeringens snäva flyktingpolitik.

Nyligen publicerat - Inrikes