Hoppa till huvudinnehåll

Hedvig Långbacka ger andlig service

Hedvig  Långbacka
Heddi Långbacka Hedvig Långbacka Bild: KCSA heddi långbacka

Radioredaktör för kyrkans central för det svenska arbetet.....på andligt besök hos Berra och Tomas i Nyländsk förmiddag. Att hålla andakt i radio är en viktig uppgift - enligt radiolagen bör Yle ge också vad man kunde kalla andlig service åt sina lyssnare.

I praktiken sker det så att KCSAs avdelning för kommunikation värvar och bokar andakstalare, sköter adminstrationen och ordnar fortbildning.
Enligt Sacrista är radioförsamlingen stor! Lyssnarsiffrorna rör sig mellan ca 40.000 för andakter på morgon och 20.000 för andakter kvällstid. Det är alltså en viktig kontaktlänk till både aktiva församlingsmedlemmar och människor som annars inte har kontakt till kyrkligt liv."

Läs också