Hoppa till huvudinnehåll

Kyrkslättsbor rasar över nedlagd arbetsbyrå

arbets- och näringsbyrå
Det blev lapp på luckan i Kyrkslätt vid årsskiftet. arbets- och näringsbyrå Bild: Yle/ Nora Engström arbets- och näringsbyrå

Det är helt absurt att man har stängt arbets-och näringsbyrån i Kyrkslätt, säger en upprörd Kyrkslättsbo som är missnöjd med reformen som innebär att arbetslösa nu måste ta sig till Alberga eller Lojo.

Han väljer att vara anonym men uttalar sig gärna om situationen. Han har själv fått jobb för två veckor sedan och känner många andra arga arbetslösa.

- Inte har arbetslösa extra tåg- och bensinpengar för att ta sig till Alberga. Och visst kan man säkert göra mycket på nätet, men hur går det för de äldre arbetslösa som inte kan använda nättjänster? Eller för dem som inte har tillgång till dator och internet?

Det blir smidigare nu

Ingrid Forssell på arbets-och näringsbyrån förstår att det är förargligt att byrån i Kyrkslätt stängt, men påpekar att webbtjänsterna nu ska utvecklas.

- Förhoppningsvis måste man i framtiden inte alls besöka oss på byrån, utan det räcker med att man anmäler sig på nätet, säger hon.

Och för dem som har det svårt med webben då?

- Man kan ringa oss så handleder vi dem.

Varför var ni tvungna att stänga byrån i Kyrkslätt?

- Det handlar om att spara skattepengar och med hjälp av förnyelsen så vill vi att det ska gå smidigare och lättare.

Arbets-och näringsbyråerna genomgår en reform för tillfället i hela landet, vilket innebär att många byråer stänger. I huvudstadsregionen har endast byråerna i Kyrkslätt och Mäntsälä stängt tillsvidare.

Reporter: Carina Bruun

Läs också