Hoppa till huvudinnehåll

Heinäluoma diskuterade varvsindustrins framtid i Åbo

Bild: Yle eero heinäluoma

Riksdagens talman, SDP:s Eero Heinäluoma har i dag besökt Åbo för att bland annat diskutera statens roll inom varvsindustrin.

Enligt Heinäluoma borde staten kunna garantera varvsindustrins framtid i Finland.

Men han anser, liksom partikollegan och finansministern Jutta Urpilainen, att staten inte kan ta över ett företag som det går dåligt för. Heinäluoma skulle hellre se att flere aktörer inom den privata och offentliga sektorn samarbetade för att rädda varvsindustrin.

I dag kom också meddelandet om att en arbetsgrupp som funderar på sjöfartsindustrins konkurrenskraft nu inleder sitt arbete. Arbetsgruppen har tid fram till mars att komma med förslag på hur den inhemska sjöfartsindustrins konkurrenskraft kunde förstärkas.

Arbetsgruppen har tillsatts av näringsminister Jan Vapaavuori (Saml.).

Läs också

 • Allt fler i Finland väljer tåget – smidigt och miljövänligt

  Tåg är enklare än flyg, säger passagerare till Svenska Yle.

  Tågtrafiken ökar kraftigt i Finland och intresset för tågresor ser inte ut att minska. Enbart i juli gjordes 1,2 miljoner resor, en ökning med 13 procent. Orsakerna är många, men enligt VR påverkar även klimatdiskussionen. Svenska Yle har pratar med nöjda tågresenärer som bekräftar att smidigheten och miljön får dem att välja tåg.

 • Nya demonstrationer i Hongkong- nu kräver hongkongborna allmän rösträtt

  Demonstranterna ber Storbritannien om hjälp

  Tiotusentals hongkongbor trotsade tidigare idag förbudet att demonstrera och gav sig igen ut på gatorna i Hongkong efter några dagars lugn. Demonstranterna samlades först utanför det brittiska konsulatet för att be Storbritannien hjälpa sin forna koloni.

 • Dramapodd: Vem våldtog Liv på skolgården?

  Hela skolan fuckas upp av en våldtäkt efter en fest.

  Efter en blöt fest slocknar Liv och vaknar våldtagen ute på gården. Stämningen i hela skolan trasslas till i jakten på den skyldige och fler hemligheter dyker upp i podden "Det som hände Liv".

Nyligen publicerat - Åboland