Hoppa till huvudinnehåll

Vbl: Kosköföräldrar går till domstolen

Skolväska i skolan.
Arkivfoto Skolväska i skolan. Bild: Yle/Carmela Walder grännäs skola

Föräldrar i Koskö, Korsholm för skolfrågan till förvaltningsdomstolen, skriver Vasabladet på lördagen. Ärendet gäller utbildningsnämnden i Korsholms beslut om att ändra upptagningsområdet så att Kosköbarnen börjar gå i Karperö skola i stället för Kvevlax. Det här för att det är enklare att ordna skolskjutsen med linjetrafik till Norra Korsholms skola i Karperö.

Utbildningsnämnden avslog i början av veckan föräldrarnas rättelseyrkande och nu tar de det vidare till förvaltningsdomstolen.

Föräldrarna har motsatt sig förändringen bland annat för att syskon kan bli splittrade i och med att de som redan hunnit börja i förskola eller lågstadie i Kvevlax ska få gå kvar. En annan orsak är att de inte godkänner lösningen med att barnen ska åka buss till skolan i Karperö, till Kvevlax åker de med taxi.

Läs också:

Kosköbarnen ska gå i skola i Karperö

Föräldrar i Koskö missnöjda över beslut om skolbyte

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten