Hoppa till huvudinnehåll

Djur räddades i Hangö

Räddningsverket har sysselsatts av att rädda djur i Hangö i dag.

En svan som fastnat i isen i trakten av Tvärminne räddades i förmiddags. Oroade människor hade redan tagit sig ut till svanen med kanot för att hjälpa den loss ur isen. Svanen var ändå så trött att den inte orkade ta sig vidare. Räddningsverket räddade svanen ur isen och en lokal jordbrukare har lovat ta hand om djuret. Svanen får nu vila sig i en ladugård på en lokal bondgård och släpps sedan fri när den har repat sig.

Lite senare under dagen fick räddningsverket rycka ut på en riktig klassiker. Räddningsverkets folk fick hjälpa en kattunge ned från ett träd i centrum av Hangö. Den lille stackaren hade vid det laget redan tillbringat två dygn i ett högt träd vid Nykärrsgatan i Hangö, berättar Mikko Routala som var med om båda dagens djuruppdrag

Läs också