Hoppa till huvudinnehåll

Förr skaffade man ett jobb för livet

Vad ville de som var unga på 1950-talet bli när de blev stora? Och var det så att man förr valde ett yrke som man skulle sysselsätta sig med för resten av livet?

Nuförtiden är det alldeles för många som har alldeles för lite att göra. Det finns inget jobb att utföra för att man kanske inte har någon utbildning eller för att den utbildning man en gång skaffade inte är den man borde ha. Andra igen har alldeles för mycket att göra, arbete upp över öronen och långt ner i halsen.

Hur gick det till förr i världen, på 50-talet? Vad ville de som var unga då bli när de blev stora? Fanns det jobb? Var det bättre förr? Det är frågor vi ställer några personer som var unga för 50 år sedan. Vi får höra deras syn på utbildning förr och nu.

I programmet medverkar Anni Holmlund, Anna-Lisa Casén, Paul Ström, Allan Blom, Rita Lahti, Christian Ahlbom, Bo-Erik Hjerppe, Britt-Louise Granö och Rolf Holm

Redaktörer är Göran Palm och Susanna Ström-Wilkinson.

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.