Hoppa till huvudinnehåll

EK: Nytt förslag om skolningsdagar

Lasse Laatunen
Lasse Laatunen Bild: Yle lasse laatunen

Finlands Näringsliv EK kommer med ett nytt förslag för att lösa tvistefrågan om utbildningsledighet. I stället för tre dagars utbildningsledighet per år föreslår EK:s arbetsmarknadschef Lasse Laatunen att utbildning som arbetsgivaren ordnar skulle vara skattefri.

Arbetstagarnas krav på tre utbildningsdagar per år har satt stopp för alla andra arbetsmarknadsfrågor. Arbetsgivarna får redan nu dra av kostnader för utbildning i beskattningen, men hittills har utbildning som sker på arbetsplatsen inte omfattats av skattelättnader.

Enligt Laatunen kan tvisten om utbildningsledigheten till övriga delar lösas med stöd av nuvarande lagstiftning.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes