Hoppa till huvudinnehåll

Hirvonen femma efter dag två

Mikko Hirvonen, Monte Carlo 2013
Det vill sig inte för Mikko Hirvonen på Monte Carlos snöiga vägar. Mikko Hirvonen, Monte Carlo 2013 Bild: EPA / All Over Press hirvonen

Fransmännen ångar på i Monte Carlos VM-rally. Sebastien Loeb leder klart före Sebastien Ogier, medan Mikko Hirvonen har det besvärligt i de snöiga förhållandena.

Den andra dagen av rallyt fortsatte i samma spår som den första. De två fransmännen i täten har inga som helst problem att hålla undan för konkurrenterna och den redan halvt pensionerade niofaldiga världsmästaren Loeb leder nu med drygt en och en halv minut till tvåan Ogier.

Mikko Hirvonen tappade sin tredje plats på den sjätte specialsträckan till spanjoren Dani Sordo och även fjärde placeringen rök på etappen senare, när dagens snabbaste man Jevgeni Novikov från Ryssland gasade förbi.

– Jag vet inte vad jag gör fel, jag kommer ingenstans i de smala och hala partierna. Jag kan inte förstå varför jag är så här långsam. Jag gillar verkligen inte såna här förhållandena, det är mycket svårt att köra, säger Hirvonen till WRC:s rallyradio.

Hirvonen skuggas nu av tävlingens två andra finländare. Även Jari-Matti Latvala har blivit passerad av Novikov under dagen och ligger sexa dryga 20 sekunder bakom Hirvonen. Juho Hänninen visade bra fart på den nionde specialsträckan, då han noterades för den snabbaste tiden. Hänninen ligger på en sjunde plats.

Ställning 10/18 ss:
1. Sebastien Loeb Citroen 3.16.29,1
2. Sebastien Ogier Volkswagen + 1.35,0
3. Dani Sordo Citroen + 2.38,0
4. Jevgeni Novikov Ford + 2.53,2
5. Mikko Hirvonen Citroen + 3.22,7
6. J-M Latvala Volkswagen + 3.43,2
7. Juho Hänninen Ford + 4.11,3
8. Bryan Bouffier Citroen + 5.45,8
9. Mads Östberg Ford + 5.49,5
10. Martin Prokop Ford +14.15,6

Sebastien Loeb kör endast fyra deltävlingar denna säsong och tävlar därmed i praktiken inte om världsmästartiteln

Läs också

Nyligen publicerat - Sport