Hoppa till huvudinnehåll

Nokia skär ner arbetstillfällen

Bild: EPA/STEFAN PUCHNER nokias huvudkontor

Nokia förbereder nya nedskärningar av arbetstillfällen både i Finland och utomlands, skriver Helsingin Sanomat. Alla anställda vid Nokias IT-förvaltning har kallats till ett internationellt möte i dag klockan 10 finsk tid. Det gäller totalt omkring 2000 personer.

Under mötet ska man följa med en videosändning från Nokias huvudkontor i Esbo. Möten hålls i Esbo, Uleåborg, Salo och Tammerfors och utomlands i Peking, Chennai, London och Singapore.

Enligt Helsingin Sanomat har Nokia förhandlat med flera andra bolag om att lägga ut IT-förvaltningen på entreprenad. Nokia meddelade i somras att antalet arbetstillfällen i Finland ska minska med hela 3700.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes