Hoppa till huvudinnehåll

Loeb bara njuter

Sebastien Loeb, Monte Carlo 2013
Sebastien Loeb trivs på bekanta vägar. Sebastien Loeb, Monte Carlo 2013 Bild: Citröen Press monte carle 2013

Sebastien Loeb är på väg att ratta hem en enkel seger i Monte Carlos VM-rally. Mikko Hirvonen och Jari-Matti Latvala går en egen kamp om titeln bästa finländare.

Den redan halvt pensionerade Loeb var snabbast på fredagens första specialsträcka och hans försprång till tvåan Sebastien Ogier är nu drygt en och en halv minut.

– En trevlig etapp. Vägarna var snöiga så jag tog inga stora risker. Och gjorde inga misstag, sade Loeb till WRC:s rallyradio efter fredagens första sträcka.
Hoppa över Twitterpostning


Ryske Jevgeni Novikov är trea, långt bakom de ledande fransmännen, och fjärdeplatsen innehas av Dani Sordo från Spanien. Bakom dem gör finländarna upp om femteplatsen.

Jari-Matti Latvala knappade in några sekunder på Mikko Hirvonen på den elfte etappen men på den tolfte drog Citroënföraren igen ifrån. Hirvonen är femma, 24 sekunder före Latvala. Juho Hänninen fortsätter på en sjunde plats sammanlagt.

– Det är väldigt halt, jag får helt enkelt inte bilen att gå snabbare. Jag måste bara försöka kämpa hårdare, konstaterade Hirvonen efter att ha tappat på Latvala, men han fick revansch på dagens andra specialsträcka.

– Hirvonen var faktiskt snabb. Jag trodde jag körde bra, men tydligen inte, kommenterade Latvala efter den tolfte etappen.

Nästa specialsträcka körs kl. 16.29.

Ställning 12/18 ss:
1. Sebastien Loeb Citroen 3.52.24,0
2. Sebastien Ogier Volkswagen + 1.35,3
3. Jevgeni Novikov Ford + 2.57,6
4. Dani Sordo Citroen + 3.06,2
5. Mikko Hirvonen Citroen + 3.32,3
6. J-M Latvala Volkswagen + 3.56,2
7. Juho Hänninen Ford + 4.30,6
8. Mads Östberg Ford + 5.45,3
9. Bryan Bouffier Citroen + 7.40,8
10. Martin Prokop Ford +16.35,0

Följ med varje sträcka i realtid på WRC:s webbplats

Läs också

Nyligen publicerat - Sport