Hoppa till huvudinnehåll

I armén blev man man

Hur har militätiden förändrats sedan 1950 talet? Var utbildningen mycket hårdare förr och hur var det med permissioner och pimsning ?

Traditionellt har militärtjänstgöringen varit en omdanande tid för män. och då män samlas för att umgås är det vanligt att det förr eller senare diskuteras militärminnen.

I programmet medverkar Anni Holmlund, Paul Ström, Allan Blom, Rita Lahti, Christian Ahlbom, Bo-Erik Hjerppe, Britt-Louise Granö, Rolf Holm och försvarsmaktens informatör Henrik Gahmberg.

De talar om militärtjänsgöringen har förändrats och om utbildningen var hårdare förr.

Redaktörer är Göran Palm och Susanna Ström-Wilkinson.

Samhälle

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.

 • Guldfest, guldfest hela dan 2011

  Rusiga hockeylejon togs glatt emot av Finlands folk.

  Det var glada och rusiga hockeylejon och tränare som med guldmedaljer och pokal steg ner från flygplanet måndagen den 16 maj 2011. Och Finlands folk jublade och tog emot.

 • Guldfest i Helsingfors 1995

  Finländarna festade i flera dagar efter guldet i Globen,

  När resultatet från ishockeyfinalen 1995 var klart blev finländarna rusiga och glada och man festade i flera dagar. Så här togs hjältarna emot.

 • Finland klår Sverige 6-1 i drömfinal i VM 2011

  Halva Finlands befolkning tittade på ishockeyfinalen

  Nästan halva Finlands befolkning tittade på ishockeyfinalen mellan Finland och Sverige 2011. Finland slog Sverige med smått otroliga 6-1.

Nyligen publicerat - Arkivet