Hoppa till huvudinnehåll

Black yoga till metallmusik

mediterande kvinna
Arkivbild mediterande kvinna Bild: Comstock meditation

I USA går det nu att yoga till bland annat doom metall och annan liknande tyngre musik.

Det är paret Kimee och Scott Massie som börjat ordna yogaklasser i sin hemstad Pittsburg, där de skippat den avslappnande ambientmusiken och fågelkvittret som bakgrundsmusik.

Istället vill de få folk att yoga och nå ett meditativt tillstånd med hjälp av bland annat doom metall, drone, noise, och industrial - musik som är känd för sina massiva och ofta basbetonade ljudvallar.

Parets yogaförening heter Black Yo)))ga, vilket är en hommage till det alternativa drone och doom metall bandet Sunn O))), kännt för sitt extremt basbetonade massiva sound.

Black Yo)))gas Facebook-sida uppges också Ulver, Earth, Om, Horseback, Nine Inch Nails samt Portishead användas som bakgrundsmusik.

Frågan är när den här mörkare typen av yoga också landar här i metalllandet Finland.

 • Optimistisk Bottas med i titelstriden

  Är 23 poäng efter VM-ledaren Sebastian Vettel.

  Valtteri Bottas är bara 23 poäng efter ledande Sebastian Vettel i VM-serien i formel 1 inför veckoslutets deltävling i Ungern. Både han och Mercedesstallet verkar dessutom bli allt bättre ju längre säsongen lider.

 • Våldsamheter vid Tempelberget - tiotals skadade

  Israel slopade säkerhetsåtgärderna i veckan.

  Israels polis och palestinier drabbade samman vid Tempelberget i Jerusalem efter att muslimerna kom tillbaka till den heliga platsen för att be. Över 40 skadades.

Läs också

 • Stefan Löfven avgår inte

  Två ministrar lämnar regeringen efter it-skandalen.

  Sveriges statsminister Stefan Löfven meddelade vid en presskonferens på torsdagen att han inte tänker avgå. Däremot lämnar två ministrar regeringen till följd av it-skandalen.

 • Röda kvinnor höjer sina röster

  Sommarteater kan föra fram både arbetarkamp och feminism.

  Med pjäserna om lumpänglarna vid Oravais fabrik har Annika Åman låtit feminism och arbetarkamp ta plats på sommarteaterscenen. De fabriksarbetande kvinnorna från 1900-talets första hälft har mycket att säga också dagens jämställdshetsarbete.

 • Lina Teir: We see you

  Lina Teir startade "we see you"-kampanjen i augusti 2016.

  Dagens sommarpratare Lina Teir startade "We see you"-kampanjen i augusti 2016. En sång, en demonstration och ett fotografi blev en hel kampanj i protest mot regeringens snäva flyktingpolitik.

Nyligen publicerat - Utrikes