Hoppa till huvudinnehåll

Black yoga till metallmusik

mediterande kvinna
Arkivbild mediterande kvinna Bild: Comstock meditation

I USA går det nu att yoga till bland annat doom metall och annan liknande tyngre musik.

Det är paret Kimee och Scott Massie som börjat ordna yogaklasser i sin hemstad Pittsburg, där de skippat den avslappnande ambientmusiken och fågelkvittret som bakgrundsmusik.

Istället vill de få folk att yoga och nå ett meditativt tillstånd med hjälp av bland annat doom metall, drone, noise, och industrial - musik som är känd för sina massiva och ofta basbetonade ljudvallar.

Parets yogaförening heter Black Yo)))ga, vilket är en hommage till det alternativa drone och doom metall bandet Sunn O))), kännt för sitt extremt basbetonade massiva sound.

Black Yo)))gas Facebook-sida uppges också Ulver, Earth, Om, Horseback, Nine Inch Nails samt Portishead användas som bakgrundsmusik.

Frågan är när den här mörkare typen av yoga också landar här i metalllandet Finland.

 • Raseborg sväljer inte Nordkalks stora planer i Svartå

  Miljö- och byggnadsnämnden vill begränsa maximimängden.

  Företaget Nordkalk vill bryta nästan fyra gånger mera kalksten i framtiden vid sitt kalkbrott i Svartå. Miljö- och byggnadsnämnden i Raseborg vill att myndigheterna begränsar maximimängderna kalk- och sidosten som bryts och krossas.

 • Rysk OS-vinnare livstidsavstängd

  IOK fortsätter att straffar ryska idrottare.

  Fyra ryska skidåkare är avstängda på livstid från OS. Nu har Internationella olympiska kommittén (IOK) stängt av fyra skeletonåkare, också de på livstid, skriver IOK på sin webbplats.

 • AV-teatern skvallrar om blodig fars

  Det skrattas åt överklassen i AV-teaterns nya pjäs Skvaller.

  Det skrattas åt överklassen i AV-teaterns nya pjäs "Skvaller". På scenen ses i år också bekanta ansikten från sommarteatrar i södra Finland.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes