Hoppa till huvudinnehåll

Kimito sportförening i chock

Kimito sportförening är chockat efter att det blivit klart att en av föreningens fotbollstränare misstänks för att ha utnyttjat minderåriga sexuellt.

Polisen har i går anhållit den aktuella tränaren. Mannen har i flera års tid varit juniortränare vid Kimito sportförening. För en månad sedan började han träna Åboföreningen TPS damligalag.

- Jag blev chockad då jag hörde om misstankarna och jag tänkte att sådant där inte kan hända, säger Kimito sportförenings ordförande Jörgen Lindroos.

Exakt vad som har hänt är oklart, men förundersökningsledare Jan Storing bekräftar att det som utreds handlar om sexuellt utnyttjande av barn.

Lagledningen för det drabbade laget fick vetskap om misstankarna i tisdags. I onsdags höll man ett möte som lagledning, spelare och föräldrar deltog i.

En brottsanmälan gjordes på torsdagen. Förundersökningsledare Jan Storing meddelar att antalet målsägande är mellan en och fem.

Drabbade får stöd
Både de drabbade och andra som berörs inom föreningen erbjuds nu samtalshjälp.

KSF:s fotbollssektion har också gått ut med ett brev till alla lag och uppmanar spelare och tränare att undvika onödig ryktesspridning samt invänta resultatet av polisens förundersökning innan man drar några slutsatser om vad som egentligen inträffat.

Ordförande Jörgen Lindroos vädjar både till Kimitoöbor och media att ta hänsyn till de drabbade.

Frivilliga borde visa brottsregisterutdrag?
I dag behöver frivilliga inom till exempel juniorfotboll inte visa något utdrag ut brottsregistret och det vill man vid Finlands bollförbund få en ändring på.

Jörgen Lindroos tror att också KSF kan börja kräva utdrag ur brottsregistret efter det som nu inträffat. På en liten ort som Kimitoön har det ändå hittills inte ansetts vara aktuellt.

- Alla känner ju varandra här, säger Lindroos.

Bollförbundet: risk för övergrepp finns

Fotbollstränare anhållen för sedlighetsbrott

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland