Hoppa till huvudinnehåll

Redan över 1100 namn för Lappfjärds folkhögskola

”Lafo skall leva!”
”Lafo skall leva!” nätupprop

Facebookgruppen "LaFo ska leva" har på bara ett par dagar samlat över 1 100 namn till stöd för Lappfjärds folkhögskola. Gruppen är en reaktion på att Lappfjärdsenheten kan vara hotad då ägaren Axxell utbildning kallat till samarbetsförhandlingar.

Anders Teir grundade gruppen för att försöka stoppa stängningshotet mot Lappfjärds folkhögskola.
- Jag vill att de på Axxell i alla fall ska vara medvetna om opinionen här, att de inte kan stänga Lafo utan att någon bryr sig, säger Teir.

Yrkesskolan Axxell inleder i februari samarbetsförhandlingar med alla personalgrupper. Lappfjärd och Kuggom folkhögskolor är indragningshotade. Axxell måste minska utgifterna med två miljoner på två år, enligt Axxells styrelseordförande Gustav Wikström.

Läs också: Lappfjärds folkhögskola kan vara hotad

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten