Hoppa till huvudinnehåll

Gratis skrinning lockar många

Hans och Elsa Löflund skrinnade i Karis ishall.
Hans och Elsa Löflund skrinnade i Karis ishall. Hans och Elsa Löflund skrinnade i Karis ishall. Bild: YLE/Bubi Asplund hans och elsa löflund,Raseborg


Sex år gamla Elsa Löflund tycker att isen i Raseborgs ishall är mycket bättre än isen utomhus. Därför kommer hon hellre till ishallen för att skrinna.

På lördagen var hon tillsammans med sin pappa, Hans Löflund i ishallen i Karis.
- Isen är mycket bättre, det är inte sand på den, sade Elsa Löflund.

Pappa Hans håller fullständigt med dottern.
- Ännu för en vecka sedan var det mycket dåligt att skrinna ute, sade Hans Löflund.

Gratis inte enda orsaken

Att det var gratis på lördagen att åka skridskor i ishallen var alltså inte orsaken till att Hans kom med sina barn till ishallen. Åtminstone inte den enda orsaken.
- Vi har varit här några gånger nog då det inte har varit gratis. Då har vi betalat fem euro för vuxna och tre för barn, vill jag minnas. Nu när det är fint väder ute, så skulle vi antagligen ha blivit ute om det inte hade varit gratis, småler han.

Raseborgs stad sponsrar

Jan Lindholm är styrelseordförande för Raseborgs ishalls Ab.
Jan Lindholm är styrelseordförande för Raseborgs ishalls Ab. Bild: YLE/Bubi Asplund publik skrinning,Raseborg
Raseborgs stad sponsrar gratisskrinningen i ishallen. Två gånger i veckan får Raseborgare åka skridsko gratis i hallen som finns vid sportplanen i Karis. Alla är välkomna och ingens boningsort kollas vid ingången till hallen.
- Nej, skrattar Jan Lindholm, som är styrelseordförande för Raseborgs ishall. Det kostar ju inte ett dugg mera fast någon från grannkommunerna skulle komma hit för att skrinna gratis.
- Visst vill vi att den här hallen skall vara hela nejdens hall, tillägger Lindholm.

Han säger, att de publika skrinningarna, som de kallas, har uppfyllt sin funktion.
- Vi har haft snäppet under hundra skrinnare varje gång. Första gången var det åttio personer och för två veckor sedan var det hela 114 personer på isen. Det blev nog lite väl trångt då, säger Lindholm.

Med eller utan klubba

På lördagarna skrinnar man utan klubba och på torsdagarna är det tillåtet att ta sin klubba med. Lördagsskrinningarna är från klockan 11:30-13:30 (utom 16.2 och 2.3, då är det söndagar klockan 10-12). På torsdagar pågår skrinningen från klockan 16:30-18:00.

De sista gratisskrinningarna ordnas 16.3. Is finns det ännu den 14:e april i ishallen. Den femtonde april smälts isen bort.