Hoppa till huvudinnehåll

Hav och kreativitet tema i innovationstävling

Bild: Yle/ Nora Engström fint väder

Temat i tävlingen Innoaura, som årligen belönar ett kreativt företag i Egentliga Finland, är i år Hav och kreativitet – hur har havet utnyttjats kreativt i affärsverksamheten.

Tävlingen arrangeras av Egentliga Finlands förbund och ansökningstiden är 4.2–28.3. Det vinnande företaget får 8000 euro i pris. Vinnaren offentliggörs årligen på förbundets Europadagsmottagning den 9 maj.

Priset går till ett företag som har mest kreativitet, mest kreativ potential eller bäst har utvecklat sin affärsverksamhet inom kreativa branscher. Man vill göra kreativa branscher kända och öka uppskattningen för dem, både bland investerare och den stora allmänheten, och ge information om branschens potential.

Man vill också uppmuntra nya företagare till branschen, lyfta fram goda exempel och via publicitet ge det prisbelönta företaget möjligheter att knyta nyttiga kontakter.

Förra året vann Åbofirman LPR-arkkitehdit tävlingen med sin Aicon publikstol, planerad för musikhuset i Helsingfors. Hedersomnämnanden gick till Taidetalo Pilvilinna i Nystad och konstfonden PaintingDB:n Arte Primo.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland