Hoppa till huvudinnehåll

Osla-Auto köptes av Laakkonen

Bild: Yle bilförsäljning

Laakkonen-koncernen tar över försäljningen av Ford, Peugeot och Kia i Borgå.

Osuuskauppa Varuboden-Osla Handelslag säljer Osla-Autos hela affärsverksamhet i Borgå till Lakkonen-koncernen. Köpet består av både märkesagenturer (Ford, Peugeot, Kia) och annan serviceverksamhet (Suzuki, Isuzu). Personalen blir en del av Laakkonen och verksamheten fortsätter på Montörsvägen.

- Vi är nöjda över att ha hittat någon som fortsätter med bilhandeln och också hela den yrkeskunniga personalen får fortsätta sitt arbete, konstaterar Varuboden-Oslas branschdirektör för bilhandeln, Esko Hakulinen. Bilhandeln utgör bara en liten del av verksamheten i vårt handelslag. Genom att upphöra med bilhandeln lösgör Varuboden-Osla kapital för andra investeringar.

Verkställande direktören för Laakkonen, Timo Yli-Salomäki, är väldigt nöjd.

- Vår position stärks betydligt och vi kan i fortsättningen betjäna både våra privatkunder och företagskunder i Borgåregionen ännu bättre.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland