Hoppa till huvudinnehåll

Ge tid att sörja ett förlorat jobb!

Staffan Kurtén
Staffan Kurte'n Staffan Kurtén vegas sommarpratare 2012

Om du blir arbetslös så skall du inte rusa i väg i panik och söka ett nytt jobb. Det säger Staffan Kurte’n, seniorpartner och grundare i HRM-partners. Han hjälper dagligen människor att omplacera sig i arbetslivet och konstaterar att sorgen måste få ta sin tid.

- Om du börjar söka nytt jobb medan du ännu är ledsen, så är du inte ditt bästa du! säger Staffan. Då är det bättre att du tillsammans med dina nära människor eller yrkeshjälpare går igenom dina känslor för vad som hänt.

Sen om en tid så kan du aktivt börja fundera på vilket slags jobb du helst skulle vilja ha. Skriv och rita och fundera på vad som är viktigt för dig i arbetet. Då kan du lättare avgränsa vilka organisationer eller företag du skall försöka kontakta.

Efter det gäller det att fundera på vad du har att erbjuda i just det arbetet som intresserar dig. Vad står det i din CV? Hur skall du lägga upp din strategi för att kontakta presumtiva arbetsgivare osv..

Hör mera i Pia & Peter, söndag kl 10.03 då vi talar om " Att resa sig igen".

Läs också

Nyligen publicerat - Vega