Hoppa till huvudinnehåll

Koivulaakso: Ytterhögern infiltrerar sig på våra möten

Vänsterns Dan Koivulaakso sitter i Helsingfors fullmäktige Bild: Public Domain/Dan Koivulaakso koivulaakso

Knvidådet i Jyväskylä i går kväll väcker minnen om tidigare attacker också i Helsingfors. Vänsterpolitikern Dan Koivulaakso jämför med gasattacken mot Pridefestivalen och säger att nynazister deltar i vänstermöten.

I går slog en grupp nynazister till på ett bibliotek i Jyväskylä där vänsteraktiva ställde upp för att berätta om sin bok kring extremhögern. Dan Koivulaakso är en av medförfattarna och sitter i Helsingfors fullmäktige. Han var själv inte på plats i Jyväskylä men berättar att ytterhögern saboterar tillställningar också i Helsingfors.

"Vi har känt igen dem på bilder"

- Sånt här har ju hänt i Helsingfors. Vi hade prideattacken några somrar sedan och en antirasistisk demonstration har tidigare blivit angripen av samma nazistiska grupp. Vi har haft medlemmar ur gruppen som infiltrerat sig på våra sammanträden. De har inte agerat men vi har känt igen dem efteråt på bilder, säger Koivulaakso.

Dan Koivulaakso utsattes för ett angrepp i Uleåborg i somras när han talade på en tillställning under Pridefestivalen.

Läs också Knivdåd i Jyväskylä utreds.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen