Hoppa till huvudinnehåll

Sannfinländarnas Eerola ger råd till patrioter

Bild: Yle juha eerola

Sannfinländarnas andra viceordförande, riksdagsman Juho Eerola ger i en Facebookuppdatering råd till högerextremister om sådana tillställningar som den i Jyväskylä som urartade i knivhuggning.

Eerola riktar sig till patrioterna, det vill säga medlemmar i nynazistiska Finska Motståndsrörelsen.
- Jag ger er rådet att inte kalla er "patrioter" nästa gång ni vill besöka en liknande tillställning, gå inte heller i grupp utan en och en tillsammans med de andra besökarna, skriver Eerola på Facebook.

Efteråt har Eerola försökt släta över uttalandet. Han säger till Yle Nyheter att han menar att de som vill framföra kritik inte ska dyka upp berusade på tillställningar. De ska heller inte ha knivar med sig utan gå dit för att lyssna.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes