Hoppa till huvudinnehåll

Sebastian Österholm femma i FSSM-sprint

ÖSK:s Sebastian Öseterholm var femma i herrarnas sprint.
ÖSK:s Sebastian Öseterholm var femma i herrarnas sprint. Bild: YLE/Patric Westerlund finlandssvenska mästerskap,Ekenäs

Hemmaklubben ÖSK:s Sebastian Österholm kom i mål på en fin femte plats i herrarnas A-final i FSSM-sprinten på fredagseftermiddagen. Han förlorade drygt nio sekunder till vinnaren.

Det finlandssvenska mästerskapet i sprint på den 1,25 kilometer långa banan i Västerby i Ekenäs, gick till Jakostadsföreningen IF Brahes Oskar Sjölund före Christoffer Lindvall, IF Minken från Nykarleby och Jonas Lindell från Kristinestadsklubben IF Länken. Sprintloppen skidades i klassisk stil.

Ingå IF:s Erik Haajanen var femma i B-finalen.

I H18-klassen kom Svartåklubben IK Trissans Fredrik Ahtola femma i B-finalen. Segern i klassen gick till Wiljam Fors från SK Åsen från Nedervetil.

Josefina Sundman, IK Trissan, skidade i mål som femma i D16-klassens A-final. I den klassen gick de två första platserna till IK Kronans Emelie Svenlin och Fanny Storvall.

Problem med tidtagningen

Österby Sportklubbs Andre Lindroos var sexa i C-finalen i sprintloppet i klassen H16. Här gick FSS-mästerskapet till Kasper Lönnbäck, IF Minken.

På grund av tekniska problem lyckades inte tidtagningen i alla lopp på fredagseftermiddagen. Problemen ledde också till en viss förskjutning i tidtabellen.

De finlandssvenska skidmästerskapen fortsätter på lördag med de individuella tävlingarna som skidas i klassisk stil.

FSSM-resultatlistor

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland