Hoppa till huvudinnehåll

Tankeläsare föreläser i Nykarleby

Henrik Fexeus.
Henrik Fexeus både föreläser och underhåller på ämnet tankeläsning. Henrik Fexeus. Bild: Print Screen från henrikfexeus.se tankeläsare

Henrik Fexeus är en svensk föreläsare och författare inom området omedveten kommunikation. Han kallas också tankeläsare.

Dels turnerar han som underhållare med tankeillusioner och dels åker han runt och föreläser om allt vad vi säger utan att vara medvetna om det.

Det är den senare biten som han kommer att föreläsa om vid Nykarleby Arbis på tisdag kväll.

- Jag är av den åsikten att vi alla försöker läsa varandras tankar hela tiden. Genom att vi studerar signaler hos varandra som vi varken tänker på att vi studerar eller att vi avger genom kroppsspråk, miner och tonfall, säger han.

Men enligt Fexeus går det ganska ofta snett i tolkningarna.
- Eftersom ingen har lärt oss hur vi ska avläsa signalerna så missförstår folk varandra ganska mycket.

Hur började det hela?
- Jag vet inte riktigt. Jag bara upptäckte att det var det här jag höll på med. När jag var liten förstod jag inte riktigt de sociala koderna, hur man lekte med andra barn. Jag visste att det fanns oskrivna regler, men kunde inte dem. Därför åkte jag stryk ganska ofta. Där föddes en längtan efter att ta reda på vad vi säger genom till exempel kroppspråk, säger Fexeus.

Kan man utbilda sig till det här?
- Absolut, annars hade jag varit körd. Det är som när man ska lära sig ett nytt språk.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten