Hoppa till huvudinnehåll

Victoria sensation på Gaygala

Bild: Dagens Nyheter gaybala 2013

Kronprinsessan Victoria hyllas av tidningar och sociala medier i Sverige efter sitt framträdande på årets Gaygala i Stockholm.

Kronprinsessan dök oväntat upp för att dela ut pris på galan och hon mottogs med kvällens längsta och ljudligaste applåd, skriver Svenska Dagbladet.

Dagens Nyheter talar till och med om ett världsunikt ställningstagande. Aftonbladet skriver att Victorias ställningstagande är viktigt, inte bara för oss om inte är bögar och flator, utan för att alla ska räknas.

Jonas Gardell dominerade Gaygalan eftersom hans roman "Torka aldrig tårar utan handskar" var nominderad i totalt fem kategorier och Gardell vann i alla kategorier. TV-serien samlade i höstas 1,2 miljoner tittare per avsnitt. Serien sänds nu på Yle Fem hos oss. Du kan också se den på Arenan.

Gardell fick priset som årets homo, och priset delades ut av Kronprinsessan.

- Vi ska torka varandras tårar. Vi ska torka varandras tårar med öppna hjärtan och våra bara händer, sade Victoria.

Kronprinsessans närvaro på Gaygalan kan ses i ljuset av att hovet är restriktiva med att uttrycka åsikter i ämnen som kan uppfattas som kontroversiella. Dessutom har kungen enligt grundlagen inga politiska befogenheter och ska inte ta ställning i politiska frågor.

#gaygalan på Twitter