Hoppa till huvudinnehåll

Linnea Henriksson på STK

Bild: Irmelie Krekin linnea henriksson

Svenska Talande Klubben intar Korjaamo igen och som årets första artist ser vi Linnea Henriksson. Linnea kommer att fylla Korjaamos sal med låtar som Lyckligare nu och Mitt rum i ditt hjärta. Fredrik Furu värmer upp scenen.

Linnea kom till den breda publikens kännedom 2010 när hon deltog i svenska Idol. Efter det har hon släppt sin första solosingel Väldigt kär / obegripligt ensam och debutskivan Till min älskade och älskare som kom i maj 2012.

Sommaren 2012 sprängde hon banken med Lyckligare nu som spelades flitigt på flera radiokanaler och nu har sålt platina i Sverige. Albumet Till min älskade och älskare har sålt guld.

Den 26-åriga Linnea från Halmstad blandar flitigt jazz och pop i sina låtar, och är därför en perfekt öppning för årets första klubbkväll.

Som förband spelar Fredrik Furu. Fredrik hittade ett poppigare sound på senaste skiva Mittemellanland från 2012. Från den kommer också singeln Tappa din kontroll. I videon spelar Fredrik domare i en boxningsmatch. Under inspelningarna råkade den ena boxaren, Tor från tv-programmet Gladiatorerna knocka Fredrik.

Klubben sänds direkt på webben och i Radio X3M med start kl. 20.

Följ evenemanget på Twitter!