Hoppa till huvudinnehåll

Minna Sirnö chef för Centret för konstfrämjande

Minna Sirnö
Minna Sirnö Bild: Vänsterförbundet sirnö minna

Kultur- och idrottsminister Paavo Arhinmäki har utnämnt filosofie magister, verksamhetsledare Minna Sirnö till chef för Centret för konstfrämjande. Sirnö inleder sitt arbete i början av mars. Uppgiften är tidsbunden och tar slut 28.2.2018.

Sirnö har tidigare erfarenhet av samhälleligt beslutsfattande och kulturpolitik kombinerat med kännedom om konstförvaltning och konstfältet. Hon känner särskilt väl till konstpolitik, lagstiftning och frågor om konstnärers utkomst och har utmärkta kontaktnätverk på olika områden i samhället, heter det i ett pressmeddelande från Undervisnings- och kulturministeriet.

Filosofie magister Sirnö har arbetat med olika uppgifter inom Tammerfors museibransch, som informatör för Tampereen työväen teatteri åren 2000-2003, som riksdagsledamot 2003-2011 och som verksamhetsledare för ja Suomen näytelmäkirjailijat ja käsikirjoittajat - Finlands dramatiker och manusförfattare ry sedan 2011.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje