Hoppa till huvudinnehåll

”Diplomati bättre än smutskastning”

Ina Biström är 24 år gammal och studerar litteraturvetenskap vid Åbo akademi. Bild: Yle/Jesper Alm ina biström

- Det är bättre att vara diplomatisk och föra dialog än stå på barrikaderna och kasta smuts. Det säger Ina Biström, styrelseordförande för Åbo akademis studentkår, om orsaken till att studentkåren ännu inte tagit ställning till sparkraven vid Åbo akademi.

Enligt Biström avvaktar studentkåren och tar eventuellt ställning när sparåtgärderna har konkretiserats.

Åbo akademi ska i år spara in fyra procent av sin budget.

Enligt studentkårens styrelseordförande Ina Biström borde studenterna bli mer medvetna om sina påverkningsmöjligheter då det gäller de egna studierna. Som styrelseordförande är det här något hon vill jobba för. Biström inledde som styrelseordförande vid årsskiftet.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland