Hoppa till huvudinnehåll

Rädsla för nya oroligheter i Tunisien

Den mördade vänsteroppositionspolitikern Chokri Belaid begravs i Tunisiens huvudstad Tunis i dag.

Nya oroligheter befarades bryta ut i samband med begravningen, men hittills har allt gått lugnt till trots att tiotusentals människor deltar i den. På andra håll i landet har demonstranter därmot drabbat samman med polis.

Landets största fackföreningar hade utlyst generalstrejk och landets domare och jurister strejkar i protest mot mordet.

I går blev det sammanstötningar mellan polis och demonstranter på flera håll i landet, samtidigt som den politiska krisen djupnade. Det ledande islamistpartiet vägrade nämligen backa upp bakom sin premiärminister Hamadi Jebali som ville upplösa regeringen till förmån för en tjänstemannaregering.

Demonstranterna kräver att regeringen, ledd av islamistiska Ennahdapartiet, avgår eftersom de anser att partiet står bakom mordet på Belaid.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes