Hoppa till huvudinnehåll

Bestraffning förr och i framtiden

Hur såg man på bestraffning förr i världen? Hur mycket vanligare var aga förr in världen? Hur var det att sitta i fängelse förr ?

Slog man alltid sina barn förr och hur väl fungerar bestraffningar. Ingenting var bättre förr fråga man experter varför det skett så stora förändringar också då det gäller bestraffning på 60 år. Dessutom får vi en skrämmande vink om hur övervakningen och bestraffningen kan se ut i framtiden.

I programmet medverkar också de som var med förr och minns. Anni Holmlund, , Paul Ström, Allan Blom, Rita Lahti, Christian Ahlbom, Bo-Erik Hjerppe, Britt-Louise Granö, Rolf Holm, och kriminologiprofessor Kauko Aromaa och sociolog Thomas Rosenberg

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.