Hoppa till huvudinnehåll

Paralympisk stjärna mordmisstänkt

Oscar Pistorius vid polisstationen i Pretoria
Oscar Pistorius vid polisstationen i Pretoria Oscar Pistorius vid polisstationen i Pretoria Bild: AFP / Lehtikuva oscar pistorius

Den sydafrikanske paralympiska stjärnan Oscar Pistorius står anklagad för mord. Han misstänks för att ha skjutit ihjäl sin flickvän Reeva Steenkamp.

Pistorius, med smeknamnet "Blade Runner", har blivit känd för att springa med dubbla benproteser. I fjol fick han också delta i sommar-OS i London efter att ha vunnit alla sina löpsträckor i Paralympics.

Sydafrikansk polis har bekräftat att man hittat en död kvinna i Pistorius hus strax utanför Sydafrikas huvudstad Pretoria. Enligt polisen hade dödsoffret träffats av fyra kulor.

Enligt en talesman för polisen har "en 26-årig man" gripits i samband med dödsskjutningen, men polisen avslöjar inte den gripnes identitet. Pistorius är 26 år gammal.

Sydafrikanska medier rapporterar att det är just Oscar Pistorius som gripits. Tidigare i dag spekulerades det att han i misstag kan ha trott att flickvännen var en inkräktare, men polisen avvisar de uppgifterna.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport