Hoppa till huvudinnehåll

Viggen sätts in på södra Nagurutten

Fartygsränna i isen.
Fartygsränna i isen. Bild: YLE/Linus Hoffman isränna

Från och med i dag, torsdag, sköts frakt- och fordonstransporter på Nagu södra rutten av förbindelsebåten m/s Viggen. Fartyget tar 2-3 personbilar och har en lyftkran för frakt.

Förbindelsebåten m/s Hitis fortsätter med persontransporter på samma rutt.

Rederiet JS Ferryways satte in Viggen i sista stunden. Närings-, trafik- och miljöcentralen hotade med att riva upp kontraktet eftersom rederiet haft problem att uppfylla kravet på tungtransporter. Urpsrungligen var det tänkt att m/s Nordep skulle sättas i trafik på rutten men fartyget skadades i en brand i januari.

Enligt Tapani Jaakkola vid NTM-centralen är det ovanligt med två fartyg på samma rutt men han anser att rederiet uppfyller kravet. Myndigheterna fortsätter att hålla ett öga på hur trafiken fungerar på rutten, berättar Jaakkola.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland