Hoppa till huvudinnehåll

Isac Elliot - tolvårig popstjärna

Isac Elliot i Yles radiostudio.
Isac Elliot i Yles radiostudio. Bild: Yle/Karin Filén Isac Elliot,morgonöppet


Grankullakillen Isac Elliot är egentligen inte tillräckligt gammal för att vistas på facebook, ändå gillas hans artistsida redan av nästan 3000 människor. Debutsingeln släpptes i torsdags och vägen mot stjärnorna har bara börjat. Men hur har han hamnat här?

- Det hela började med att jag och min pappa spelade in ett klipp som vi lade ut på youtube. Så frågade man om jag ville vara med i musikalen Cabaret på Svenska Teatern. Sen fick jag vara med i Kristina från Duvemåla också, och i somras fick jag skivkontrakt!

Debutsingeln New way home lanserades så sent som i torsdags, men redan har fansen, huvudsakligen tjejer, hunnit upptäcka Isac Elliot. Fansen på facebook gör konstverk föreställande Isac, skickar presenter och gillar alla idolens förehavanden. Justin Bieber kallar som bekants sina fans Beliebers, vad ska man kalla dem som avgudar Isac?

- Vi funderar på ett namn, men har inte kommit på nånting bra ännu. Men det är klart att vi måste kalla dem nånting, skrattar Isac.

Inte den nya Robin

Det är svårt att låta bli att jämföra Isac Elliot med 14-åriga Robin Packalen som fick ett jättegenombrott med låten Frontside Ollie för något år sedan. Men Isac besväras inte av jämförelsen.

- Han är ju en jättebra artist, men jag tycker ju vi gör helt olika musik så någon ny Robin är jag inte.

Isacs pappa heter Fredi Lunden, känd från bandet The Capital Beat. Det är förstås en fördel att ha någon i familjen som vet vad livet som artist innebär.

- Mina föräldrar hjälper och stöder mig, och skivbolaget ser till att jag inte blir för mycket jobb. Det känns bra, säger Isac.

Men du är ju bara tolv år gammal, kunde inte karriären ha väntat några år ännu?

- Jag har ju alltid tyckt om musik, varför ska man vänta tills man är 18 om man har möjlighet att börja tidigare?

Isacs debutsingel kan du höra här:

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen