Hoppa till huvudinnehåll

Styrelsemedlem: Bensows har lämnat in svar

Uppgifterna är de nyaste från Patent- och registerstyrelsen och beskriver situationen år 2011. För Stiftelsen Bensows Barnhem Granhyddan del är uppgifterna är från 2012. Ralf Blomqvist var ordförande i stiftelsen Bensows barnhem 2011.
Uppgifterna är de nyaste från Patent- och registerstyrelsen och beskriver situationen år 2011. För Stiftelsen Bensows Barnhem Granhyddan del är uppgifterna är från 2012. Ralf Blomqvist var ordförande i stiftelsen Bensows barnhem 2011. Bild: Yle/Peter Sjöholm gadolin

Bensows barnhemsstiftelse har lämnat in svaren till Patent- och registerstyrelsen inom utsatt tid.

Det uppger styrelsemedlemmen Iselin Krogerus-Therman till Yle Nyheter.
- Vår styrelseordförande Valter Gadolin lämnade personligen in dokumenten och såg med egna ögon när när de stämplades.

Hur är det då möjligt att de i medierna sprids uppgifter om den begärda redogörelsen inte har lämnats in?

- Det är fullständigt ofattbart! Jag förstår inte hur de på Patent- och registerstyrelsen inte kan veta att svaren kommit in när de själva har tagit emot och stämplat redogörelsen , säger en upprörd Krogerus-Therman.
- Att sådana här uppgifter sprids i medierna skadar vårt rykte ytterligare.

Vad kan du berätta om den redogörelse som nu alltså har lämnats in?

- Vi har fina planer och goda ideér men jag vill inte säga något mera förrän besluten är fattade. Nu ska vi inom styrelsen fortsätta diskutera framtiden. Synd bara att tiden verkar gå åt till att dementera falska uppgifter.

När kan ni berätta mera om era planer?

- Vi berättar mera när besluten om Bensows framtid är fattade, säger Krogerus-Therman.

Patent- och registerstyrelsen hade krävt svar av stiftelsen om den framtida verksamheten sedan stiftelsen hade lagt ned barnhemmet i Grankulla i höstas i strid med stadgarna.

Yle Nyheter talade upprepade gånger med Patent och registerstyrelsen, PRS, på fredag. PRS kunde inte svara på frågan om Stiftelsen Bensows barnhem hade lämnat in sin utredning eller inte. Verket är stort och har flera postfack.

Hufvudstadsbladet skrev i morse att styrelsen för Stiftelsen Bensows barnhem inte hade lämnat in den begärda redogörelsen till Patent- och registerstyrelsen. Yle Nyheter citerade Hufvudstadsbladet.


"När barnen tog slut"

Se Magnus Berglunds inslag i tv-programmet MOT (på finska)

Läs också:
Hbl: Ingen redogörelse av Bensowstiftelsen
Bensow-trion har makten i fler stiftelser
Övervakningen av stiftelser haltar