Hoppa till huvudinnehåll

Blodigt slagträ hittades hos Pistorius

Bild: AFP / Lehtikuva reeva steenkamp

Ett blodigt slagträ har hittats hemma hos den olympiska sprintern Oscar Pistorius, även kallad "Blade Runner". Pistorius är misstänkt för att ha dödat sin 29-åriga flickvän Reeva Steenkamp på torsdagen, på alla hjärtans dag, i sitt hem i Pretoria i Sydafrika.

Steenkamp sköts fyra gånger. Enligt den sydafrikanska tidningen City Press var hennes skalle också krossad. Polisen har nu, utöver mordvapnet, hittat ett blodigt slagträ i lägenheten. Nu undersöker polisen om det använts till självförsvar eller till misshandel.

Polisen har förkastat de uppgifter som förekommit om att den 26-åriga Pistorius skulle ha misstagit sin flickvän för en inbrottstjuv. Det första skottet misstänks ha skjutits i sovrummet och träffade Steenkamp i höften. Hon tros därefter ha gömt sig i badrummet där hon blev skjuten ytterligare tre gånger.

Pistorius är anhållen i Pretoria och kommer inte att släppas fri mot borgen. Pistorius kommer att höras i rätten nästa gång på tisdag. Samma dag kommer en minnesstund att hållas för Reeva Steenkamp.

Oscar Pistorius har haft stora framgångar i de paralympiska spelen. Oscar Pistorius föddes utan vadben och hans båda underben amputerades vid ett års ålder. Han springer med dubbla benproteser.

(AFP)

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes