Hoppa till huvudinnehåll

Aku och Jessica om 8-pallo

jessica grabowsky, 8-pallo
jessica grabowsky, 8-pallo Bild: Blind Spot Pictures 8-pallo

I Aku Louhimies nya film 8-pallo spelar Jessica Grabowsky ingen bortskämd överklasstjej som hon gjorde i filmatiseringen av Kjell Westös roman Där vi en gång gått, rollen som Pike för Jessica till knarkträskets helvete och fängelsecellens ensamhet.

I Aku Louhimies nya och åttonde film, 8-pallo, gör Jessica Grabowsky rollen som Pike, en tjej som fastnat i drogträsket och hamnat i fängelse. Efter frigivningen försöker hon skapa sig ett nytt och drägligt liv för sig själv och sin 8 månader gamla dotter som hon har tillsammans med pojkvännen Lalli (Eero Lahti). Varken de gamla kompisarna eller pojkvännen vill släppa taget om Pike som tvingas fatta drastiska och livsavgörande beslut för att kunna gå vidare.

Jessica Grabowsky och Aku Louhimies gästade Kulturtimmen för att berätta om arbetet med filmen:

Filmen baserar sig på en roman av Marko Kilpi, Elävien kirjoihin - och historien baserar sig delvis på Kilpis egna erfarenheter som polis i Kuopio.

Mer om boken kan man läsa på Yle Aamun kirjas webbplats.

Info om filmen hittar man på filmens webbplats.

Många blev bekanta med Jessica Grabowsky när hon gjorde rollen som Lucie Lilliehjelm i filmversionen av Kjell Westös bok Där vi en gång gått - tv-serien visas som bäst på Yle 1 på söndagarna kl. 21.05: