Hoppa till huvudinnehåll

Proffsbåt med Borgåmått

Markus Magnusson vid Weldmec
Försäljningsdirektör Markus Magnusson vid det som ska bli en oljeskyddspråm. Markus Magnusson vid Weldmec Bild: YLE/Stefan Härus marcus magnusson

Sju meter bred och aderton meter lång. Det är de strategiska måtten på den oljeskyddspråm som företaget Weldmec i Borgå ska leverera till Uleåborgs räddningsverk.

Båten byggs i tre delar för att man ska kunna få ut den ur hallen i Ölstens i Borgå där den byggs.

Frakten till Uleåborg kommer att kräva specialfordon.

Också för övrigt går företaget Weldmec bra just nu. Förutom de båtar som oljeskyddsföretaget Lamor i Borgå beställer, drar också exporten bra. Bland kunderna märks eldistributören Vattenfall i Sverige och kustbevakningen i Norge.

Beträffande fritidsbåtar går det också bra för det 54 år gamla företaget Marino i Sibbo. Också där växer exporten från år till år. Ännu för ett antal år sedan exporterade Marino till enbart 2 länder. Nu är man uppe i 9 länder. Främst handlar det om Europa, men också Ryssland är en växande marknad. En framtida marknad kan också vara länder i Asien.