Hoppa till huvudinnehåll

Snart slutkört för naturgasbussarna

buss
buss Bild: YLE/Tobias Silvander huvudstadsregionen

Bussbolaget Helb kämpar med dålig lönsamhet sen flera år tillbaka. För att trygga verksamheten i framtiden tänker man nu sälja en del av sin egendom, bland annat 47 naturgasbussar som kör i Helsingforstrafiken.

Helb är det enda bolaget med naturgasbussar i staden. Det kostar omkring en miljon euro mer att serva natrugasbussarna jämfört med dieselbussar, säger Helsingfors bussbolags vd Juha Hakavuori i en intervju i Helsingin sanomat.

Svåra avtalsförhandlingar på väg

Helb ska också förhandla med personalen om deras arbetsavtal. I dagens läge följer chaufförerna flera olika arbetsavtal och bolaget vill införa ett enda avtal som följer transportfacket AKT:s villkor. Många riskerar då att få sämre villkor för semester och andra ledigheter och förhandlingarna väntas bli besvärliga.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen