Hoppa till huvudinnehåll

Borgåungdomars tänder fortfarande i dåligt skick

Tandläkarbesök.
Tandläkarbesök. Bild: YLE/Rolf Granqvist tandläkarbrist

Borgåungdomarnas tänder är fortfarande i sämre skick än tidigare. Övertandläkare Sari Holmberg säger ändå att man inte kan skylla tandproblemen på att staden skulle snåla med pengar inom tandvården.

Alla elever i årskurserna ett, fem och åtta besöker tandläkaren i grundskolan. Utöver det här ser tandläkarna om eleverna har behov att komma oftare och då ser man till att ordna tid för det. Övertandläkare Sari Holmberg vid Borgå stad säger att man inte kan beskylla ungdomarnas dåliga tänder på att staden vill spara pengar.

Hon är själv förvånad över att ungdomarnas tänder nuförtiden är i så dåligt skick. Trots att det bjuds på god skolmat verkar ungdomarna ändå äta och dricka fel utanför skolan, och det är värst för tänderna. Hon undrar också om föräldrarna inte längre bryr sig lika mycket om sina barns tänder.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland