Hoppa till huvudinnehåll

Video med kidnappad österrikare undersöks

Bild: Lehtikuva österrikare

Österrikiska myndigheter undersöker en video på You Tube där en kidnappad österrikare i Jemen uttalar sig under vapenhot.

Den 26-årige österrikaren fördes bort den 21 december i Jemens huvudstad Sanaa. Samtidigt kidnappades också ett finländskt par.

På videon säger mannen - en student från Wien - att han är fånge hos en stam som kräver lösen för honom. Om inte lösensumman betalas inom sju dagar dödas han. Mannen ber regeringarna i Österrike och Jemen samt EU om hjälp.

Mannen nämner inte de bortförda finländarna med ett ord. Experter förmodar därför att paret kanske befinner sig hos en annan grupp.

Utrikesministeriet i Finland har inte fått några nya uppgifter om det finländska paret som kidnappades i Jemen. UM säger att man kommer att följa med läget som hittills. Man tror ändå att den video som blev känd igår kan vara till nytta.

Videon visar att österrikaren är vid liv vilket ger indirekt information också om det finländska parets situation, säger Utrikesministeriets kommunikationschef Jouni Mölsä.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes