Hoppa till huvudinnehåll

Taxi Vasa svarar på kritik från Hangö

Bild: Yle taxi


Taxiföretagaren Mats Welander i Hangö har retat upp taxiförmedlingscentralen Taxi Vasa med sina uttalanden för Yle Nyheter om att Vasacentralen inte svarade då man beställde taxi i Hangö.
Taxiföretagarna i Hangö böt i höstas bort taxiförmedlingscentralen Taxi Vasa mot Taxi Borgå.

Raimo Roine, verkställande direktör för Vasa Ulataxi Ab, som driver Taxi Vasa, säger att Welanders påståenden saknar grund helt och hållet.

14-17 sekunder

Den tid det i genomsnitt tog innan centralen svarade dem som ringde efter taxi i Hangö i augusti, september och oktober i fjol var mellan 14 och 17 sekunder, förklarar Roine.

Roine hänvisar till telefonrapporterna (Se bilder i denna text. Förstora bilderna genom att trycka Ctrl och +.) - och enligt honom motsvarade det här medeltalet för svarstiderna på de andra orter Taxi Vasa förmedlar taxi.

Bild: Yle statistik taxibeställningar hangö
Bild: Yle statistik taxibeställningar hangö
Bild: Yle statistik taxibeställningar hangö

Roine vill ha bevis

Enligt Roine har Taxi Vasa inte något otalt med Hangö Ula-Taxi, men Mats Welander spökar vid sidan om. Roine vill att Welander bevisar sitt påstående om dålig service hos Taxi Vasa.

Kunder blev utan taxi

Welander berättar därför om brister under förhösten.
- Vi samlade upp information från kunderna, skrev upp gånger som kunderna har ringt och inte fått bilar.

Över 10 signaler men inga svar

Welander säger att uppgifterna förvarades på taxistationen i Hangö. Han nämner också att han och flera andra taxichaufförer i Hangö ringde centralen i Vasa flera gånger.
- Det ringde mellan 10 och 15 signaler, och inga svar. Inte kan man ju säga då att de alltid har svarat. Det stämmer absolut inte.

Då man ringer tio signaler tar det ungefär 45 sekunder (red. anm.).

Taxiföretagarna i Karis anlitar fortsättningsvis taxiförmedlingscentralen Taxi Vasa.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland