Hoppa till huvudinnehåll

X3M:s webb-tv är snart här

Yle X3M kan stolt presentera sitt senaste tillskott. X3M-tv har premiär den 12.3.2013. -Vi vaskar fram guldklimparna ur nätet, och ser till att du inte missar det som alla kommer att snacka om, säger programledarna Isa Mårtenson och Petski Westerholm.

X3M-tv är (en kaffepaus lång) direktsänd webb-tv med Isa Mårtenson och Petski Westerholm tisdag, torsdag och fredag kl. 14.45 på x3m.yle.fi och arenan.yle.fi.

– X3M-tv är ett helt nytt program som du både kan se live var som helst, eller senare när du vill via Arenan, berättar Isa och Petski.

Peter ”Petski” Westerholm är bekant från A-laget och Magnus och Petski på tv, och Isa Mårtenson från Succémorgon. Bägge har en räcka av år bakom sig på Radio X3M och Petski då också på tv, men webb-tv är nytt för dem båda.

– Det ska bli otroligt roligt att äntligen få visa upp hela kanalen och vad vi kan när det kommer till det visuella och grafiska, säger Petski.

– X3M-tv är ändå mer än bara live webb-tv; det är ett program där vi plockar ut det viktigaste ur hela medieflödet, vinklar om nyheter och fenomen och packar allt i ett litet paket som du kan ta med dig. Programmet är till för alla nyfikna, intresserade och alla som vill skratta, konstaterar producent Anders Alanen.

För Yle innebär X3M-tv en helt ny form av program och produktionsteknik.

– Vi vänder ett blad i Yles historia genom att producera direktsänd webb-tv för den unga publiken på svenska i Finland, säger Carin Göthelid, mediechef på Svenska Yle.

X3M-tv har premiär om två veckor, den 12 mars kl. 14.45 på x3m.yle.fi och på arenan.yle.fi. På Arenan hittar du programmet i sju dagar efter sändning.