Hoppa till huvudinnehåll

Polisen varnar för oärliga traktorförsäljare

Bild: YLE/Tove Virta lantgård

Polisen räknar med att personerna som ligger bakom bedrägerierna har kommit över 180 000 euro av ett femtiotal traktorköpare.

Anmälningarna handlar om begagnade traktorer som bjuds ut för mellan 5 000 och 10 000 euro och köparen ombeds betala förskott på summan. Men traktorerna har aldrig levererats och samma traktor som redan är såld har senare igen dykt upp på webbsidorna. Polisen räknar med att personerna bakom bedrägerierna har tagit emot ungefär 180 000 euro av ett femtiotal traktorköpare.

Försäljarna tros arbeta från Tammerforsregionen men använder sig av så kallade pre-paid mobilabonnemang som inte går att spåra. Den som har lurats på pengar ombeds ta kontakt med polisen. Det är främst sidorna tori.fi och nettikone.fi som har använts av de oärliga försäljarna.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten