Hoppa till huvudinnehåll

HaHy-herrar förlorade mot HIFK

Målvakt på knä framför målet.
HaHy-herrarna förlorade sin sjunde match i följd. Målvakt på knä framför målet. Bild: YLE/Patric Westerlund innebandymålvakt

Det ser mycket mörkt ut för Hangon Hyrskyts innebandylag i herrarnas division 2. Hangölaget åkte på en ny förlust på söndagen.

Matchen HIFK – HaHy slutade 9-7 (1-1, 5-2, 3-4). Matchen spelades i Böle i Helsingfors.

Det här var HaHys sjunde raka förlust i serien och laget ligger nu på en sista plats i tabellen. HaHy har samlat åtta poäng, lika många som Oilers Akatemia. Det sista laget degraderas till division 3 och lagen som placerat sig på tionde och elfte plats kvalspelar.

Hangölaget har två matcher kvar i grundserien. På fredag möter HaHy Helsingforslaget SB Riski i Hangö idrottshus och i den sista matchen spelar HaHy i Alberga i Esbo mot SBS Kings. Den matchen spelas lördagen den 16:e mars.

I matchen mot HIFK plockade Tony Bäckman (3+1) flest börspoäng. Näst bäst var spelande tränaren Andreas Nordlund med två mål och en assist. Också Mikael Warelius gjorde två mål för HaHy. Jarkko Aavaharju gjorde tre mål för hemmalaget.

Läs också