Hoppa till huvudinnehåll

Felicia Feldt talar ut om sin mamma

En litterär bomb slog ner i Sverige 2012. Felicia Feldt, dotter till barnexperten Anna Wahlgren, talade ut om en sorglig uppväxt, präglad av missbruk och osäkerhet. Felicia Feldt talar i ett djupt samtal med Bettina om sin uppväxt.

Felicia Feldt (f. 1967) är en svensk manusförfattare och författare. Men mest känd är hon för att hon är dotter till författaren Anna Wahlgren.

I januari 2012 gav Felicia Feldt ut boken Felicia försvann.

Där uttryckte hon besvikelse över sin uppväxt, moderns livsstil och uppfostringsmetoder. Hon kritiserade bland annat att hennes barndom gavs allmän insyn och att den beskrivits på felaktigt sätt.

Boken ställde sig även kritisk till modern Anna Wahlgrens bruk av alkohol och hennes frekventa byten av partner, vilka resulterade i en otrygg uppväxtmiljö.

Boken ledde till att relationen mellan mor och dotter bröts helt. Felicia Feldt säger att inte alltid kan förlåta och försonas, men som tur har hon andra mammor.

Elisabeth Mansner tar upp ett arkivklipp (se länk) där Anna Wahlgren besöker Finland med sina barn (1986), och berömmer förhållandet till dem. Felicia säger att det var just vid de tiderna hon började bli arg på sin mamma.

Samhälle

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.

 • Folkomröstningen om EU

  Den 16 oktober 1994 sade Finland ett klart och tydligt "ja".

  Den 16 oktober 1994 sade Finland ett klart och tydligt "ja" till EU. I janauari följande år anslöt sig Finland, tillsammans med Sverige och Österrike till Unionen.

 • Eu - ja eller nej?

  Hårda förhandlingar.

  Förhandlingarna om villkoren för Finlands medlemskap i EU var hårda. Och vad skulle det innebära för Finland om de som bestämde skulle finnas i Bryssel?

 • Finland blir ett EU-land

  I TV-nytt blir det både analyser av läget och intervjuer.

  Under dagen efter EU-valet i dominerades nyhetssändningarna av valresultatet. I TV-nytt blir det både analyser av läget och intervjuer med vinnare och förlorare.

 • Väyrynen förhalade EU-beslutet i dagar

  Paavo Väyrynen hörde till dem som sade sitt i riksdagen.

  I slutet av oktober 1994 hade folket sagt ja till EU-medlemskap. Men alla var inte nöjda. Paavo Väyrynen hörde till dem som sade sitt i riksdagen.

Nyligen publicerat - Arkivet