Hoppa till huvudinnehåll

Lejon flydde från bur i Kalifornien

Lejon i djurpark.
Lejonet på bilden figurerar inte i artikeln. Lejon i djurpark. Bild: EPA djur,kattdjur

Ett lejon på ett skyddsreservat i Kalifornien lyckades öppna sin bur och ta sig ut. Lejonet attackerade sedan en 24-årig kvinna som matat det några minuter innan, skriver BBC.

Lejonet levde i skyddsreservatet Cat Haven och hade flyttats till en bur för att få mat. Dörren till buren var inte ordentligt stängd, så lejonet kunde knuffa upp dörren med tassen. Lejonet attackerade sedan en praktikant som städade utanför buren. Hon dog omedelbart av skadorna.

Så snart man upptäckte att lejonet tagit sig ut sköt man ihjäl det. Skyddsreservatet, som är byggt för stora kattdjur, var stängt för allmänheten på onsdagen då attacken skedde. Förutom praktikanten fanns det bara en anställd på plats under attacken.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes