Hoppa till huvudinnehåll

HOK-Elanto belönades för socialt ansvar

S-market i Sjundeå.
S-market i Sjundeå. Bild: Yle Västnyland,Sjundeå,sjundeå station

Andelslaget HOK-Elanto i Helsingfors har satsat på att sysselsätta personer med handikapp och nedsatt arbetsförmåga. Stiftelsen Vates premierar nu det långsiktiga arbetet för andra gången.

Vates jobbar för att främja sysselsättning bland handikappade och deltidssjukskrivna och delade ut titeln Årets sysselsättare till HOK-Elanto också år 1998. I femton års tid har S-kedjan i Helsingfors utbildat och anställt personer med handikapp för olika arbetsuppgifter.

Flexibla lösningar för alla

När det gäller att förlänga finländarnas karriärer överlag är HOK-Elanto inne på rätt linje, lyder prismotiveringen. Det gäller få folk att orka i arbetet också efter längre sjukfrånvaro eller metala problem och rehabilitering och skapa lösningar för olika livssituationer.

- Det finns behov och vilja att utnyttja all den smygpotential som är åsidosatt från arbetsmarknaden i dag, säger Marjatta Varanka, verksamhetsledare för Vates.

Personalchefen på HOK-Elanto Antero Levänen får också ett särskilt tack för sin banbrytande insats att sysselsätta personer med handikapp och deltidssjukskrivna.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen