Hoppa till huvudinnehåll

Bruksinvånare upprörda och uppgivna

Mirja Kalliokoski, Olli Tammilehto och Stefan Nyström upplever att staden Raseborg har svikit invånarna i Fiskars och Billnäs. Bild: Yle/ Maria Wasström bruksbostäderna

Invånarna i Bruksbostäderna i Fiskars och Billnäs samlades igår (18.3) till informationskväll i Fiskars samlingslokal. Raseborgs stad, bolaget Bruksbostäder och Olli Muurainens representant hade mött upp för att informera om hur saker och ting ska skötas medan alla besvär mot försäljningen behandlas.

Medierna fick inte vara med under mötet men efteråt var det många upprörda invånare som upplevde att Raseborg svikit dem.

Enligt deltagarna var den rent informativa behållningen av mötet inte att hurra för men eftersom mötet ändå räckte närmare två timmar var det också mycket känslor som ventilerades.

-Bruksbostäderna utgör den pulserande ådern som för nytt syre till bruket. Om man säljer bruksbostäderna till Muurainen klipper man av den här ådern, sa Stefan Nyström som deltog i mötet igår kväll.

Maija Toukolehto och Leena Aura såg beslutet som början till slutet på hela konstnärsgemenskapen i området.

Många av de upprörda invånarna var fortfarande var besvikna över att Muurainen fick köpa bostäderna av staden trots att bolaget Hakany hade erbjudit ett högra pris.

Stadsdirektör Mårten Johansson berättade efter mötet att invånarna blivit informerade om hur förvaltningen av Bruksbostäderna sköts under den tid som besvären mot att säljer aktierna i bolaget behandlas.

- Det sköts av det nya bolagets styrelse, två representanter från staden, en representant för köparen och en representant för hyresgästerna. Staden äger bolaget till hundra procent, sa Johansson.

Läs också